Наркотици в домовете на двама в
Наркотици в домовете на двама в "М.рудник"

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги М., привлечен като обвиняем за производство и държане, с цел разпространение на наркотични вещества.

Георги М. е привлечен като обвиняем за това, че на 01.04.2020 г., в кв. „Сарафово“, в къща и постройка в двора на същата, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин, с нетно тегло 5,547 гр., на стойност 138, 65 лв.

 

Георги М. е обвиняем и за това, че на същата дата, без надлежно разрешително, държал прекурсори, материали и съоръжения за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение.

За Окръжен съд – Бургас от събраните в досъдебното производство доказателства и предвид повдигнатото обвинение, в случая са касае за наличие на доказано обосновано предположение, че обвиняемия е извършил престъплението, което му е повдигнато, както и че съществува реална опасност Георги М. да извърши друго престъпление. В мотивите на съдебната инстанция се казва „безспорно,че намереното при изземването вещество е високорисково – наркотично и обвиняемия не само е употребявал наркотика за лични нужди, но и го е предоставял на трети лица, т.е. разпространявал го е. За тази цел той се е снабдил с всички необходими – законно и незаконно придобити химични компоненти за направата на наркотичното вещество, както е и притежавал необходимата техническа апаратура за това“.

Съдът намери, че с цел да се попречи на обвиняемия да се укрие, касае се за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 3 до 12 години,

което само по себе си е достатъчно основание за опит за укриване, както и да се попречи той да извърши друго престъпление, единствената целесъобразна мярка е „Задържане под стража“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви