Сега, когато прекарваме повече време вкъщи, рискът от внезапни покупки е по-голям. Как да действаш така, че тези покупки да не те разочароват.

Подреди гардероба си и се отърви от излишното

Ако преди не си имала достатъчно време за това – сега е моментът да подредиш дрехите и аксесоарите си. Изпробвай всички неща, провери състоянието им. Увери се, че все още харесваш дрехите си и че те не са излезли напълно от мода. Това, което няма да носиш, може да продадеш в различни онлайн платформи. Отдели време, за да ги снимаш хубаво. Изхвърли неща, които вече не са в добро състояние и не пази всички за домашно облекло. Както показва практиката, в гардероба ни има много неизползваеми дрехи, които само заемат място.

Разгледай всички модни тенденции на сезона и изберете тези, които са подходящи за теб

Тъй като сега имаш повече свободно време, можеш по-внимателно да подходиш към своя стил. Прегледай всички статии за сезонните тенденции. Сега няма смисъл да се концентрираме върху пролетните колекции. Обърни внимание на тенденциите за лятото и есента. Реши коя от тенденциите е най-подходяща за теб, начина ти на живот и вече съществуващите неща в гардероба ти. Експериментирай със създаване на готови сетове с избраните тенденции.

Направи списък с необходимите покупки

Стъпките в предишната точка ще ти помогнат да разбереш какво ти липсва, за да създадеш нови модни сетове. Направи списък с такива неща. Опиши подробно всички желани характеристики: цвят, материал, дължина, плътност и т.н. Това ще ти помогне да вземеш правилните решения за бъдещите покупки. Ако в списъка ти има подобни елементи, например „плисирана миди пола, която се комбинира с лек суитчър“ и „миди пола с принт с ярко кожено яке“.

Провери кои марки предлагат нещата, от които се нуждаеш

Прецени в кои онлайн магазини може да има нещата, включени в твоя списък. Не прави покупки веднага. Имаш достатъчно време да сравниш няколко марки. Освен това можеш просто да добавиш избраните артикули в кошницата на всеки сайт и след това да изчакаш, докато цената им падне. Разгледай и групите за обмен на дрехи, има големи находки на доста по-ниски цени!

Не се заблуждавай с маркетингови трикове

Сега много марки се опитват да продават онлайн, колкото е възможно повече. Ще получаваш мейли от магазини с безплатни оферти за доставка, промоции. Избери само онези оферти, които наистина са подходящи за теб. Безплатната доставка, за чиято цел е необходимо да си купиш друга блуза, която не ти трябва, очевидно не е офертата, която ти подхожда в момента.

Не купувай всичко наведнъж

Дори и да си съставила много обмислен списък, не бързай да купуваш всичко наведнъж. След като платиш за първата покупка, изчакай, докато тя бъде доставена. Увери се, че ти пасва. Направи сетове с нея и наличните ти дрехи. Може да се окаже, че тя отговаря на няколко нужди наведнъж и един от елементите в списъка ти вече е изчезнал.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви