Созопол

В момент, в който целият свят е в жестока битка с COVID-19, в Созопол проблясва лъч надежда, идващ от човекът с позиция и кауза, от човекът дарител. Това предизвикателство за пореден път ни показва една основна човешка ценност – да помагаш на тези, които имат нужда от твоята протегната ръка.

Въпреки дилемата дали е добре да се афишира дарителството или трябва да остане анонимно, безспорно е, че този хуманен жест е достоен за уважение и подражание.

Участието в благородни каузи допринася положително за успешното развитие на обществото ни. В Созопол много хора сърдечно се включват в борбата с коронавирус – шият маски, даряват продукти и финансови средства, желаят да станат доброволци.

Само за няколко дни в дарителската сметка вече са събрани близо 6 000 лв., които ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и ще бъдат предоставени на най-нуждаещите се и засегнати от кризата COVID-19.

Дарения постъпват от физически лица, фирми, местни неправителствени организации и представители на Общинска администрация.

Сдружение за българо-гръцко приятелство „Аполония“ официално заяви решението си, гласуваната в Бюджет 2020 субсидия от 5000лв. за дейността на дружеството да бъде пренасочена от Община Созопол за други неотложни нужди, възникнали в условията на кризата, причинена от коронавирус. „Обстоятелствата са извънредни и всички ние трябва да сме отговорни на висотата на нуждите, свързани с тези мерки“, обосновават се в писмото си.

Всеки, който желае да се включи в кампанията по набиране на средства, може да го направи на следната банкова сметка:

Община Созопол
Дарителска сметка
IBAN: BG54CECB97908479962602
Банков код: CECBBGSF
Централна Кооперативна Банка
Код за вид плащане 445100
Основание: Дарение за борба с COVID-19

Дарители :

· Сдружение за българо-гръцко приятелство „Аполония“

· Независимо женско сдружение „Света Марена“

· Гражданско сдружение „Елпида“

· Галди ООД

· Сдружение на инвалидите

· Красиана Костова

· Нено Михнев

· Ивайло Желев

· Веселина Цифондарева

· Ваньо Иванов

· Кръстин Алексиев

· НИНЕЛ Т.Д. ЕООД

· Владимир Николов

· Карите 2016 ЕООД

· АИППДП Созополдент ЕООД

· Екоенергия 2011 ООД

· Снежина Марбург

· Петър Узунов

· Николай Желев

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви