Последният доказан случай на COVID-19 в Бургаска област е мъж от Карнобат, където сега се извършва дезинфекция на медицинския център и администрацията. Мъжът последно е бил на работа на 23 март, а от 24 е в отпуска по болест. Контактните му лица са издирени и са под карантина.

21 са положителните с коронавирус в Бургаско. 4 са оздравели и са под карантина, която ще продължи 28 дни. Настанените в болница пациенти са 3 в Инфекциозното в Айтос и 3 в това в Бургас.

„От последните дни при нас са настанени 3 души. Лечението им не върви по най-бързия начин, но се подобряват значително. На двама от тях са направени снимки, които не са доказали пневмония, но имат други симптоми за коронавирус“, сподели директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски.

„Всеки, който има клиника и анамнеза, то следва да бъде изследван. Ако няма клиника, то изследването е 90% безсмислено“, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след края на Общинския кризисен щаб. Той коментира и желанието за напускане на лекари от МБАЛ-Айтос. „Всеки има своите съображения. Ще се опитаме да намерим персонал от други болници. Кадровият проблем и без това е голям с или без техните оставки“.

Д-р Миразчийски каза още, че от София са доставени 30 сака кръв, за да има зареждане в УМБАЛ-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви