Европейската футболна централа отложи всички плейофи за Евро 2020 през юни, включително и този между България и Унгария. Решенето беше взето на видеоконференция на футболната централа с генералните секретари на всички 55 членки на асоциации и след препоръките, направени от работните групи, създадени на 17 март, Изпълнителният комитет на УЕФА.

Футболната централа си поставя за приоритет завършването на клубните шампионати, както и турнирите Шампионска лига и Лига Европа, заради което отново мести датите за плейофите.

Първоначално тези мачове трябваше да се играят в периода 26-31 март, но заради пандемията от коронавирус бяха преместени за 4-9 юни.

Първите възможни дати, на които да се изиграят мачовете за класиране на континенталния шампионат са между 3 и 8 септември, но за тях са предвидени мачовете от второто издание на Лигата на нациите. Очаква се по-късно да бъдат потвърдени новите дати за плейофите.

Първоначално България трябваше да посрещне Унгария на Националния стадион „Васил Левски“ на 26 март в полуфинален плейоф за участие на Евро 2020. Победителят щеше да се изправи срещу спечелилия измежду Исландия и Румъния, а продължилият напред от потока щеше да се класира на Европейското първенство в група с Германия, Франция и Португалия. Пандемията от коронавирус обаче обърка плановете и УЕФА наложи промяна на плейофите, включително и на срещата на България с Унгария – 4 юни.

Евро 2020 беше отложено с година

Както и всички мачове на национално ниво при мъжете и жените през юни 2020 бяха отложени за неопределено време. Това включва плейофите за Евро 2020 и квалификационните срещи за Евро 2021 при жените. Всички останали двубои, включително и приятелските срещи, остават отложени до второ нареждане. Отменени бяха Европейското за младежи до 17 г. през май, Европейското за девойки до 19 г. през юли и Европейското за девойки до 17 г., а отложени до второ нареждане Европейското за девойки до 17 г. през май (квалификационен турнир за Световното до 17 г.) и Европейското до 19 г. за младежи през юли (квалификационен турнир за Световното до 19 г.). Финалите на Шампионската лига по футзал през април също бяха отложени до второ нареждане. Крайните срокове, свързани с всички европейски клубни турнири през сезон 2020/2021, бяха отложени до второ нареждане.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви