Тайландският крал, който се слави като плейбой, нае луксозен германски хотел, за да се изолира от коронавируса – заедно с харема си от 20 жени.

Съобщава се, че 67-годишният крал Маха Ваджиралонгкорн е резервирал целия Grand Hotel Sonnenbichl със „специално разрешение“, за да започне изолацията си в алпийския курортен град Гармиш-Партенкирхен, съобщи The Independent, цитирайки германски медии.

Но вместо да се изолира сам, той доведе и харем от 20 наложници заедно с екип от слуги, пише британският вестник.

Кралят, широко известен като Рама X, планира още по-голямо парти – но 119 членове на обкръжението му бяха принудени да се върнат в Тайланд на фона на страховете, че имат потенциално смъртоносния коронавирус.

Не е ясно дали четвъртата му съпруга, бившата стюардеса Сутида Тиджай, е била с него.

Grand Hotel Sonnenbichl получи специално разрешение да приеме краля и неговия антураж, тъй като „гостите са единична, хомогенна група от хора без проблеми“, според говорителя говорител на местния окръжен съвет.

Противоречивият екстравагантен ход на краля на Тайланд предизвика още повече възмущение в родината му – хаштага „Защо ни е нужен крал?“ се появи 1,2 милиона пъти в Twitter

в рамките на 24 часа след новината за първоначалното му пътуване в Германия, съобщи Independent.

Смята се, че Ваджиралонгкорн публично се е появил в страната си за последно през февруари, съобщи лондонският „Таймс“ – дори и след като в понеделник Тайланд регистрира над 1500 случая на коронавирус и девет смъртни случая, сочат данните на университета Джонс Хопкинс.

Ваджиралонгкорн става конституционен монарх, когато баща му, крал Бумибол Адулядей, почина през октомври 2016 г. след 70 години на престола.

Министерството на външните работи на Тайланд и посолството в Берлин не отговориха на искания за коментар от UK Times.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви