За пръв път от Втората световна война „Уимбълдън” няма да се играе. Организаторите обявиха, че турнирът се отменя заради пандемията от коронавирус.

134-ото издание на The Championships ще се проведе от 28 юни до 11 юли 2021 година. Надпреварата трябваше да се състои от 29 юни до 12 юли тази година.

Наскоро от „Ол Инглънд клъб“ изключиха вариант, при който Уимбълдън да се проведе без публика, а отлагането води до големи затруднения по организацията и пренареждането на календара.

Турнирът ще върне парите на закупилите билети, като няма да получи приходи от телевизионни права и спонсори. Според някои оценки сумата ще надхвърли 200 милиона паунда. Финансовите щети върху него няма да са толкова големи, тъй като това е единственият турнир от Големия шлем, който има застраховка за подобни случаи

Най-старият турнир от Големия шлем се провежда от 1877 г., като „Уимбълдън” не се състоял в десет случая по време на световните войни. За последно той е бил отменен през 1945 г.

Мъжката и Женската тенис асоциации – ATP и WTA и ITF съвместно обявиха продължаващото спиране на всички турнири до 13 юли 2020 г. заради COVID-19. Това означава, че няма да има сезон на трева в ATP и WTA Туровете. От календара отпадат следните турнири: Хертогенбош, Хале, Куинс, Майорка, Ийстбърн, Бирмингам, Нотингам, Берлин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви