Премиерът на Италия Джузепе Конте удължи тази вечер мерките за всеобща изолация в страната до най-малко 13 април, предаде Франс прес.

„Все още не сме достигнали условията, които да ни позволят да вдигнем мерките. Току-що подписах постановление, с което удължавам настоящия режим на ограничения до 13 април“, каза Конте в обръщение по телевизията. Мерките трябваше да приключат на 3 април.

Конте призова италианците да спазват ограниченията и по време на великденските празници. Той каза, че засега не може да прогнозира какво ще се случи на 14 април.

Следващата фаза ще бъде началото на вдигане на изолацията, което ще започне едва, когато експертите кажат, че това е възможно, допълни Конте. Той каза, че фаза номер две ще бъде съжителството с вируса и прогресивно вдигане на ограниченията, без да уточни кои. Фаза три ще бъде излизане от кризата и подновяване на нормалния живот.

Началото и краят на всяка фаза ще бъдат решени след консултации с Научния и техническия комитет, които подпомагат правителството от началото на кризата.

БТА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви