За зло или за добро, продължаващата пандемия от коронавирус „влезе в услуга” на младия Едмонд Назарян. Като всички нас, от 13 март състезателят на клуб „Бургас” също си стои у дома, но никак не скучае.

Социалната изолация позволи на 18-годишния талант да се съсредоточи основно върху учебниците, в преследване на златния медал.

Както е известно, тази година синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян завършва средното си образование в училището към руското посолство, където също се стреми да бъде първи.

Верен на принципите си и на любовта към борбата, Едмонд не спира да тренира, макар и в домашни условия.

Всеки ден той поддържа физическа форма. Работи и по индивидуална програма, изготвени от личния му треньор – двукратният световен и европейски шампион по борба Емил Иванов.

Само преди повече от месец в дебюта си при мъжете Едмонд Назарян спечели европейската титла в категория до 55 килограма в класическия стил на Европейското първенство по борба в Рим.

Талантът ни в родната борба публикува клипче с упражнения на страницата си във Фейсбук.

„Ляв, десен, гледай как се прави“, така е озаглавил едно от тези клипчета шампионът:

https://www.facebook.com/inazaryan/videos/2829683693734299/UzpfSTEwMTI4OTE5MTQ2MTQ3NToxMjY3NDU5NTg5MTU3OTg/

Той призовава хората да си останат по домовете, за да се спре по-бързо разпространението на коронавируса. Отправи и призив да подкрепим българските медици, работещи в условията на пандемията, като изпратим текст SOLIDARNOST на номер 17 777.

„Да помислим за нас и за възрастните хора, които обичаме”, е призивът на Едмонд Назарян.

Еди е убеден в това, че „скоро пак ще бъде светлина!“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви