Много спортисти по света се включиха по различен начин в борбатa срещу разпространението на пандемията от коронавирус.

Олимпийският шампион във ветроходството от Атина 2004 Икер Мартинес и двукратната световна шампионка в леката атлетика на 800 м Ана Фиделия Кирот шият предпазни маски.

42-годишният испанец, който има и сребърен медал от Пекин 2008 в клас 49, изработва защитните средства у дома в Палма де Майорка.

Ана Фиделия Кирот шие маски в родината си Куба.

Голямата шампионка се отказа от атлетиката през 1998-а година, след като спечели световните титли на две обиколки през 1995-а в Гьотеборг и 1997-а в Атина. Кирот има и два олимпийски медала в тази дисциплина бронз през 1992-а в Барселона и сребро през 1996-а в Атланта.
57-годишната Кирот и съпругът й посетили приятели в Торино, Италия, в края на февруари, когато се появиха първите случай на коронавирус в Европа, съобщава atletikabg.com. Ана веднага решила да се върне в Куба, но минала през Мадрид за три дни. Няколко дни след като се прибрала в Куба вирусът удари и Испания.

Ана решила да си направи самостоятелна карантина и да оползотвори времето си, като шие маски, които ще раздаде на семейството, комшиите и приятелите си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 − five =