И COVID-19 не може да спре общинските съветниците в Бургас да проведат редовното си заседание. Мерките за безопасност на старейшините на града са свързани с това, че днешната сесия няма да се проведа в Морското казино, а в спортна зала „Бойчо Брънзов“. Именно там съветниците ще могат да стоят на разстояние един от друг, за да спазват противоепидемичните мерки. Самото заседание пък е закрито за граждани и журналисти.

Със сигурност най-важната докладна е от кметът Димитър Николов, който иска то съветниците обезпечаване на противоепидемичните мерки и защита от разпространение на коронавирус на територията на Община Бургас и одобряване на допълнителни средства за въвеждане на мерките в периода на извънредното положение /вижте тук/

Следва изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства в определени зони на територията на Община Бургас /вижте тук/

Георги Дракалиев, Николай Стоянов, Георги Маринчев, Тодор Йосифов, Бойчо Георгиев, общински съветници от ПП ГЕРБ, и Станимир Апостолов – общински съветник от ПП СДС,

настояват за изменение на Наредбата за реда и условията за ползване на спортни обекти и съоръжения, собственост на Община Бургас, предоставени за управление на ОП „Спортни имоти“.

Почти същият отбор съветници предлага и приемането на правилник за реда за изграждане, поставяне, преместване и премахване на паметници, монументи, паметни плочи и други на територията на община Бургас /вижте тук/

Кметът Николов искат от съветниците да се приемат правила за насърчаване и подкрепа на ученици и студенти с изявени постижения в областта на образованието, науката и изкуството по Общинска програма „Бургаски деца“ и Общинска програма „Успешни студенти“.

ОбС трябва да приеме и отчет за 2019 г. на Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас, както и такъв по Стратегия за устойчиво развитие на туризма в Община Бургас за периода 2018 – 2023 г. – за 2018 – 2019 г.

Калояна Живкова, Димчо Грудев и Веселин Пренеров, общински съветници от ПП ГЕРБ, иска изпълнение на общинска програма за развитие и изграждане на деца и младежи като умели и активни предприемачи или висококвалифицирани работници и специалисти,

чрез интерактивно, иновативно извънкласно обучение и практики, с цел подобряване социалния климат в Община Бургас в полза на дребния и средния бизнес, както и превръщане на Общината в привлекателна дестинация за големи инвеститори.

Красимир Калудов, общински съветник от ПП СЕК, предлага безвъзмездно предоставяне на сцената на Летен театър на Опера Пловдив за две постановки от програмата „Европейска столица на културата, гостува“.

Общинският съветник Живко Табаков има предложения, свързани с приемане на мерки за намаляване икономическите щети върху бургаския бизнес в условията на извънредно положение, както и тези в туристическия сектор /вижте тук/.

От ПП ГЕРБ също предлагат свой пакет от мерки, като по назад по темата не остават и колегите им от БСП /вижте тук и тук/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви