Коронавирусът донесе шампионската титла на „Нефтохимик“

0
29

Волейболният „Нефтохимик” стана за четвърти пореден път шампион на България. Титлата бургазлии получиха преждевременно, в условията на извънредна ситуация, въведена на 13 март заради пандемията от коронавирус.

Както е известно всички първенства в различните видове спорт в страната бяха спрени, като превантивна мярка срещу разпространението на невидимия вирус. „Замразени” бяха и волейшампионатите във всички групи и нива.

На проведеното днес онлайн заседание новоизбраните членове на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол взеха решение за прекратяване на националните първенства при мъже и жени, с което официално сезонът приключи.

Шампиони на страната стават „Нефтохимик” и „Марица” /Пловдив/ съответно при мъжете и при жените.

Преди спирането на първенството, бургаският тим имаше 6 точки преднина срещу основния си конкурент „Хебър”. За тима от Пазарджик остава Суперкупата и Купата на България, които бяха спечелени срещу бургазлии.

Три бяха вариантите за край на сезон. Първият – сезонът да бъде обявен за нулев, без победители, вторият – временното класиране да се узакони като крайно, и третият – сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here