Грижа за маникюра в домашни условия

0
21

Периодът на изолация засегна салоните за красота и всички техни посетители. Как да поддържаш маникюра си в подобна ситуация?

№1: Направи си вана за ръце

Налей топла вода с приблизителна температура между 33 и 37 градуса в малък съд. Добави няколко капки етерично масло и постави ръцете си вътре. Важно е всички нокти да бъдат под водата! Процедурата се извършва в продължение на 10-15 минути, в зависимост от състоянието на кожичките ти.

№2: Нанеси омекотител за кожички

Подсуши ръцете си с кърпа и нанеси омекотител за кожички. Опитай се да нанесеш продукта само в рамките на нокътя, за да не навредиш на кожата на ръцете. В зависимост от силата и ефекта на неговия състав, различните агенти от тази категория имат различно време на действие. Прочети внимателно инструкциите и виж от колко време се нуждае омекотителят, за да подейства. След това измий ръцете си със сапун и ги подсуши.

№3: Избутай кожичките

Внимателно избутай кожичките към основата на нокътя с помощта на специален инструмент. Ако не притежаваш такъв, може да си поръчаш онлайн или да потърсиш в близката дрогерия. Ако кожичките все още са твърди, потопи ръката си във вода отново.

№4: Нанеси олио за кожички

Поздравления, вече си на финалния етап! Сега трябва внимателно да се погрижиш за кожичките, така че да се възстановят по-бързо и да запазят здравия си вид за по-дълго време. Веднага след процедурата нанеси овлажняващо олио за кожички. Разбира се, не забравяй и за хидратиращия крем за ръце!

cosmopolitan.bg

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here