Последно го гледахме като легендарния Нийл Армстронг в доста подценения филм на Деймиън Шазел „Първият човек“. Ето че Райън Гослинг отново ще поеме на мисия в открития космос. Той ще изпълнява главната роля в екранизацията по „Project Hail Mary“.

Книгата ще излезе едва догодина, но интересът към нея е огромен. Все пак неин автор е Анди Уеър, авторът на бестселъра „Марсианецът“, превърнат в касов хит от Ридли Скот. MGM са се преборили за правата върху нея срещу няколко милиона долара.

Новият роман на Уеър доста напомня сюжетът на „Марсианецът“. Главният герой е астронавт на самотна мисия в космоса, който трябва да спаси Земята. Гослинг ще е в тази роля и ще е продуцент на бъдещия хит, заедно с Кен Као.

След успеха на „Марсианецът“, номиниран за „Оскар“ за най-добър филм, Холивуд подлудя по книгите на Уеър. Фил Лорд и Крис Милър, създателите на „Lego: Филмът“, работят по екранизация на последния му роман „Artemis“, отново фантастика, в който действието се развива през 2080 г. в Артемис, първият и засега единствен град на Луната.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви