Имаме първи оздравял пациент от коронавирус. Направени са му две отрицателни проби и от днес той е изписан. Това каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след края на днешното заседание на Общинския кризисен щаб. Заболелите с COVID-19 в областта са 14, 3-ма от тях са приети в УМБАЛ-Бургас. Тези, които се лекуват у дома, трябва да са под карантина 28 дни. Това важи и за изписаните, които също трябва да стоят през този период в жилищата си.

Настанените в болница са в много добро състояние и искат да си тръгват. Трябва обаче да докажем с две отрицателни проби състоянието му. Вчера в болницата бе приет един пациент, който е със съмнение за коронавирус. Чакаме неговите резултати„, каза изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Кметът Димитър Николов съобщи още, че започва дезинфекция на църквите в община Бургас. Стартира и акцията по раздаване на защитни маски по хипермаркетите. Екипи на РЗИ, ОДВМР и Община Бургас проверят големите предприятия на територията на града, за да видят дали се спазват противоепидемичните мерки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви