Дебатите да продължи или да спре шампионатът в НБЛ през настоящия сезон 2019/2020 г. стигнаха до задънена улица. Клубовете, членове на Националната баскетболна лига, се разделиха по отношение на решението, заради което беше проведено общо събрание на лигата.

 Пет от десетте клуба – Балкан, Рилски спортист, Черно море, Спартак Плевен и Академик Бултекс 99 се обявиха за незабавно прекратяване на шампионата.

Останалите пет – Левски Лукойл, Берое, Академик София, Черноморец и Ямбол се обявиха за продължаване, в случай че епидемиологичната обстановка, във връзка с разпространеното на коронавирус COVID-19, позволява това.

Седем от клубовете са съгласни, при невъзможност шампионата да бъде продължен, годината да се обяви за нулева и да не бъде обявяван шампион.

Крайното решение ще бъде взето от Управителния съвет на Българска федерация по баскетбол в първата половина на месец април.

Вероятно шампионатът няма да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност по клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове от първенството в присъствието на публика.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви