Волейболистите от „Нефтохимик” продължават да поддържат форма в домашни условия, в очакване на първото заседание на новия Управителния съвет на Българска федерация по волейбол. На него членовете трябва да решат бъдещето на сезона в елитните мъжко и дамско първенства и във Висшата лига.

„Ние сме професионалисти и когато говорим за подготовка в домашни условия, тя е насочена само в посока поддържане на физическа форма. Предложението на десетте клуба шампионатът в Суперлигата да бъде прекратен е най-разумното решение, което трябва да бъде прието. Нормално е от „Хебър” да са на противоположното мнение, защото те преследват целта си – спечелване на шампионската титла. Но при тези форсмажорни обстоятелства здравето на всички нас е най-важно. Виждате, дори най-мечтаният за всички атлети връх в спортната им кариера – Олимпиадата беше отложена”, коментираха ситуацията състезателят на „Нефтохимик” Петър Христов и помощник треньорът в тима Теди Дремсизов.

Всички волейболисти на българския шампион, както и целият спортно-технически щаб, бяха пуснати в почивка след обявяването на извънредното положение в България на 13 март.

Петър Христов и Теди Дремсизов, който е състезател на ВК „Царево”, споделиха, че волейболът много им липсва. Социалната изолация, която е наложителна за противодействие разпространението на COVID-19, им тежи. Принудителния престой между четирите стени у дома разнообразяват с тренировки по индивидуална програма, гледане на филми, четене на книги, разговори с приятели по телефон. Пазаруват сами, спазват хранителен режим и се настройват за следващия сезон.

Както е известно вече десет клуба се обявиха за прекратяване на Суперлигата. Според тях временното класиране трябва да бъде обявено за крайно, което означава титла за „Нефтохимик” при мъжете и за „Марица” (Пловдив) при жените.

„Хебър” и ЦСКА са против. Тимът от Пазарджик иска на всяка цена шампионатът да завърши, без значение кога. ЦСКА предлага два варианта – подновяване на първенството, когато пандемията с коронавируса приключи, или обявяване на нулева година.

До края на редовния сезон в Суперлигата останаха да се изиграят два кръга, а плейофи трябваше да определят крайното класиране. Заседанието на УС трябва да се състои онлайн утре, 31 март.

Теди Христов и Петър Христов призовават: Останете си вкъщи”.

Снимка: Burgasnews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви