След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите „все едно се крият от някой и искат да излязат навън“.

„Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора“, коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията. Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП „Капитан Андреево“ и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало. На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

„Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи“, каза Бойко Борисов. Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × two =