Българската федерация по тенис започна кампания „Вкъщи с българските тенис звезди“ с послание „Обичаме тениса, можем и у дома“, чрез която водещите ни тенисисти споделят своите видео тренировки и актуалните си послания към обществото.

Един от първите, който се включи в нея, е Динко Динев. В момента българският национал е в родния Бургас и тренира в домашни условя.

В подготовката му помага неговата 4-годишна сестра. Специално за кампанията на Българската федерация по тенис „Вкъщи с българските тенис звезди” държавният шампион до 12 г. на открито (2016), до 14 г. в зала (2018) и държавен отборен шампион до 16 г. (2019) засне видео как поддържа формата си в условията на социална изолация.

Динко, който е състезател на ТК „Авеню”, в кариерата си до момента има 5 титли на сингъл и 11 на двойки от турнири на Тенис Европа, а миналата година в Истанбул спечели първата си титла от турнир на ITF за юноши, не просто показва няколко упражнения, но и разкрива как 4-годишната му сестричка замества използването на тежести и внася веселие при упражненията не на корта, а вкъщи.

В кампанията, която можете да видите на фейсбук страницата на БФТ, се включиха още водещите ни тенисисти – първата ракета на България Виктория Томова, Гергана Топалова, Петя Аршинкова, а от Монреал своето видео послание изпрати Александър Донски.

С тази кампания БФТ подкрепя наложените извънредни мерки и призива „остани вкъщи”, но също показва загриженост за състезателите, които търсят начин да намалят стреса и да продължат, въпреки преустановения спортен календар.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви