Дългоочакваните мемоари на Уди Алън най-после бяха публикувани, макар и от друг издател. Книгата „Apropos of Nothing“ предизвика доста протести още преди да се появи на бял свят. А доколкото разбираме, протести ще има и след публикуването ѝ.

В мемоарите си Алън разказва подробности за своята кариера, като коментира и скандалното изказване на доста актьори от негови филми, които публично заявиха, че повече никога няма да работят с него.

Сред тези актьори е и Тимъти Шаламей, изпълнил една от главните роли в „Един дъждовен ден в Ню Йорк“. Според легендарния режисьор обаче това негово изказване не е било от морални причини, а с цел да спечели „Оскар“.

След като движението #MeToo набра скорост, Алън се превърне в една от неговите мишени, заради обвиненията на дъщеря му Дилън Фароу, че е била насилвана от него. В резултат Шаламей и много от звездите в „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ обявиха, че се отказват от хонорарите си за филма и ще ги дарят с благотворителни цели.

Според режисьора на „Ани Хол“ обаче младият актьор е имал други подбуди.

„Тимъти публично изрази съжалението си от това, че е работил с мен. Впоследствие обаче той се кълнеше пред сестра ми, че е бил принуден да направи това от своя агент, за да се включи в надпреварата за „Оскар“ за ролята си в „Призови ме с твоето име“, споделя в книгата си Алън.

Той допълва, че не съжалява, че е работил с Тимъти и да не се отказва от получения за това хонорар.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви