Мъж облиза рафтове в супермаркет, подигра се на страха на хората от COVID-19

0
126

26-годишен мъж от Мисури, за който властите твърдят, че е бил видян във видео в социални медии, който облизва предмети в Walmart, за да се подиграва на страховете от пандемията на коронавирус, е арестуван и обвинен в извършване на терористична заплаха.

Коди Лий Пфистър публикува видеоклип на себе си, като облизва дезодоранти в магазина в американския град Уорънтън на 11 март, според съдебните документи. Докато прокарвал езика си по пакетите, той попитал: „Кой се плаши от коронавирус?“, според местни медии.

Пфистър беше арестуван в понеделник.

Полицейското управление в Уорънтън заяви във публикация във Facebook, че получава обаждания от местни жители, както и от хора в чужбина в Холандия, Ирландия и Обединеното кралство, които съобщават за видеото.

„Ние приемаме този инцидент много сериозно, особено с тази инфекциозна болест и с положението, в което се намира страната“, каза лейтенант Джъстин Ънгър пред NBC News. „Ние приемаме тези неща сериозно, за да защитим нашата общност.“

Наказателна жалба гласи, че Пфистър „съзнателно е причинил невярно убеждение или страх, че съществува състояние, свързано с опасност за живота“, като публикувал видеоклипа онлайн.

 

Адвокатът Патрик Дж. Койн каза, че видеото е записано в деня преди Световната здравна организация да обяви COVID-19 за пандемия и че „публичното поведение, което е незряло на 10 март, изглежда напълно различно през обектива на днешния ден“.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here