Skoda съветва как да дезинфекцирате колата си
Skoda съветва как да дезинфекцирате колата си

В условията на пандемия от коронавирус, автомобилните производители се опитват да помогнат по всякакъв начини на своите клиенти. Чешката компанията Skoda публикува списък от препоръки, които да предпазят шофьора и пасажерите в колата от заболяването.

На първо място, от Skoda препоръчват, ако е възможно, шофьорът да пътува сам в автомобила. Ако все пак му се наложи да качи пътници, то по възможност трябва да се увери в тяхното здравословно състояние. Тоест да бъде сигурен, че те нямат симптоми на заболяването, както и че разполагат с нужните предпазни средства. На първо място това са респиратори или медицински маски.

Какво задължително трябва да се дезинфекцира в колата – волана, лоста за превключване на скоростите, лоста на ръчната спирачка, дръжките на вратите и превключвателите на мултимедийната система. Не бива да се забравят и лостчета на волана – за мигачите, чистачките и круиз-контрола, както и подлакътниците, копчетата и лостчетата за регулиране на седалките, рамките на вратите, външните ръчки на вратите и на багажника.

Препоръчва се, салонът да бъде обработен с течност, в която съдържанието на спирт е над 70%, но трябва да се внимава с количеството и да се внимава да не се мокрят детайли, чиято боя може да падне. Диводороден пероскид, известен като перхидрол, не трябва да се използва, а след дезинфекцията задължително салонът трябва да бъде проветрен. Освен това, трябва да се прочисти и климатичната система.

От Skoda съветват при зареждане на бензиностанция контактът с персонала да бъде сведен до минимум. Това означава шофьорът сам да зареди, като за препоръчване е резервоарът да се пълни догоре.

Снимки: Skoda

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 + nineteen =