№1: Неправилно разресване

Ако косата ти е склонна към заплитане, в никакъв случай не бива да я разресваш от корените към краищата. Започни с най-заплетената част и бъди внимателна, ако искаш да избегнеш накъсването.

Друга груба грешка, която се допуска при разресването, е употребата на гребен с твърди зъби върху мокра коса. Гребените и четките с мек косъм са идеални в този случай.

№2: Неправилно подсушаване

Преди да вземеш сешоара, остави косата да изсъхне леко. Забрави за подсушаването с кърпа, тъй като то оказва негативен ефект върху състоянието на косъма. Контролирай температурата на сушене. Ако не планираш стайлинг, използвай топъл въздух. Не бива да забравяш и за посоката на въздушния поток. В идеалния случай тя трябва да бъде на височината на кутикулата, под ъгъл.

№3: Горещ стайлинг върху мокра коса

Много дами използват пресата си върху мокра коса, без да осъзнават как това действие унищожава здравия вид на косъма. Винаги третирай косата си, след като я изсушиш напълно и не забравяй за продуктите от категорията топлинна защита.

№4: Стеганта опашка

Опашката е много практична, особено когато си у дома, но не и препоръчителна. Стягането на косата накъсва косъма и уврежда цялостното състояние на скалпа.

№5: Продукти, които утежняват косата

Също както лицето, косата се нуждае от премахване на „грима“ преди лягане. Лак, пяна, сух шампоан и други продукти, които си използвала за твоя стайлинг трябва да бъдат отмити след края на деня. В противен случай стилизантите се наслояват и това може да доведе до загуба на коса.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen − 9 =