Нулева учебна година няма да има, защото ще бъде покрит минимумът учебен материал по всички предмети.  Това каза днес по „Нова телевизия“ министърът на образованието Красимир Вълчев. Дали ще се променят датите на изпитите за матурите било още рано да се каже. „Не е невъзможно такова отлагане. Най-трудно е с 12 клас, заради кандидатстването. Там е нужно съгласуване с университетите“, допълни Вълчев.

Според него дистанционното обучение е обхванало 90% от децата. То започна на 16 март, защото след края на грипната ваканция се въведе извънредно положение, заради коронавируса и училищата останаха затворени.

За момента възстановяването на нормалните учебни занятия е предвидено за 29 март, но вероятно ще се отложи поне до 12 април.

Все пак имало възможности за подобряване на този тип обучение. „Липсва координация. Много учители в рамките на деня възлагат много неща“, посочи той. Според министъра има проблем с включването в дистанционното обучение на децата от ромските общности, където няма компютри и интернет. Там задачи се възлагали по телефона, а често се носели и на ръка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 − 3 =