Седем са вече случаите на пациенти с коронавирус в Бургас. Това стана ясно след проведеното заседание на Общинския кризисен щаб. 4 от заболелите са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас. Новият случай е на 37-годишен мъж от Камено. Мъжът е приет снощи с много висока температура и пневмония. Тази сутрин температурата е овладяна и терапията е добре приета. 4 души са контактните му лица. Те са поставени под карантина.

Тримата други настанени в коронавирус в Инфекциозното отделение са в много добро състояние. Скоро ще им бъдат направени тестове и при повторни отрицателни такива ще бъдат изписани.

Под домашна карантина са 1659 души в областта. Днес е свалена карантината на Хирургично отделение на „Бургасмед“, след като бяха извършени по две проби на всички в него. Те са били отрицателни. След 24 часа отделението ще отвори.

Пробите на 45-те наши сънародници, завърнали се от Англия, ще бъдат извършени в рамките до 3 дни. Това изисква лабораторен и диагностичен ресурс. Необходимо е и време от контакта до клиничните прояви. Карантината в Дом „Майка и дете“ е до края на седмицата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви