Призив към бургазлии и фирмите с финансови възможности в града отправи д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ-Бургас. На бургаската болница са нужни средства, за да може да се закупят нужните мобилен рентгенов апарат и вентилатори за изкуствено дишане.

Нужна ни е апаратура и се обръщам към бургаската общественост и едрия капитал. Трябва ни мобилен рентгенов апарат, който да бъде стациониран в Инфекциозното отделение. Сега имаме един и възникват затруднение за снимките на приетите пациенти. Те са с пневмония, която трябва да бъде проследена с рентгенова снимка. Единственият ни апарат го движим между различните отделения и рискуваме да останем без него. Цената на един такъв варира между 70 000 и 90 000 лева„, сподели д-р Миразчийски.

Освен това той допълни, че пикът на коронавирус все още не е дошъл и за да могат медицинските лица в УМБАЛ да са по-подготвени, са им нужни и мобилни респиратори – вентилатори за изкуствено дишане. Сега в болницата имало 15 такива, но 12 от тях са заети с пациенти с различни заболявания, след тежки операции и други. Директорът на УМБАЛ каза още, че в болничното заведение вече е предвидена територия за допълнително разкриване на реанимационни легла, но за тях трябват вентилатори.

Има разкрита дарителска сметка към УМБАЛ-Бургас. Нека парите за медицинска апаратурата бъдат давани по дарителската сметка на Община Бургас, а по-малките суми, за лични предпазни средства, да са по сметката на болницата. Вече имаме едно дарение от община Бургас – апарат за автохемотрансфузия. Администрацията дарява и лични предпазни средства за медицинските лица на първа линия, както и шлемове за лекарите„, каза още д-р Миразчийски.

 

Банкова сметка за дарения

IBAN BG 08SOMB91308424151744

Банка : „Общинска банка „АД

BiC: SOMBBGSF

Вид на плащане: 445100

Основание: Дарение – коронавирус

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви