China Film Group, най-големият кино дистрибутор в Китай, подготвя план за възобновяване дейността на кината, преустановили работа в резултат на епидемията от коронавируса. Всички кина в страната бяха затворени в края на януари, но вече започват да приемат отново зрители, след като няма нови случаи на заразени с вируса.

Планът на China Film Group включва повторни премиери на популярни хитове. Сред тях са четири местни продукции: „American Dreams in China“, „Wolf Totem“, „Wolf Warrior 2“ и „The Wandering Earth“. Последните две заглавия са най-големите блокбастери в кино историята на Китай.

Един от филмите, на които компанията много разчита, е отличеният с три награди „Оскар“ „Зелена книга“. Биографичната драма на Питър Фарели, която предизвика доста противоречиви коментари сред критиците, се превърна в изненадващ касов хит с приходи 243 милиона долара. Тя постигна голям успех и в Китай, където спечели над 71 милиона долара. Все пак сред продуцентите на филма е президентът на компанията Alibaba Джак Ма, най-богатият човек в Китай.

В списъка на China Film Group са още „Кучешки живот“ и номинирания за „Оскар“ филм на Надин Лабаки „Капернаум“, който се превърна в сензационен хит в Китай с приходи над 54 милиона долара. Всички тези заглавия ще бъде разпространявани с благотворителна цел, като 100% от приходите ще отиват директно за кината.

Сред специалните изненади ще е новата 3D версия на „Хари Потър и философският камък“. Нейната премиера е насрочена за 30 април.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 4 =