Футболното първенство ще бъде поднови на 1 май или на 15 май. Това решиха на работна среща с БФС с представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

Разбира се, всичко зависи как ще се развие ситуацията с коронавируса и какво ще кажат здравните власти. Но родното първенство няма да бъде прекратявано.

От централата разкриха, че са разработени няколко варианта за нормалното завършване на шампионата. Освен това стана ясно, че се удължава срокът за лицензиране за следващия сезон

Ето цялото съобщение на БФС:

Ръководството на Българския футболен съюз организира работна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол.

За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно.

Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА.

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.

Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава крайния срок за лицензиране за сезон 2020/21.

Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви