Tesla

Както със сигурност повечето от нас знаят, върлуващият коронавирус поразява в голяма степен дихателните пътища и се характеризира със симптоматиката на атипична пневмония. При тези обстоятелства медиците разчитат на специални вентилаторни системи за обдишване на пациенти в по-тежко състояние, като липсата на такива може да доведе до загуба на животи.

Британското правителство например вече отправи апел към Boeing и Rolls Royce, молейки компаниите да преработят поточната си линия и да започнат да създават вентилатори. В последните дни в този диалог се намеси и Илон Мъск от позицията си на СЕО на най-голямата компания за производство на електрически автомобили в света.

В сряда Мъск обяви в Twitter, че Tesla ще започне да произвежда вентилатори, ако се стигне до недостиг. Още на следващия ден стана ясно, че Мъск и хората му вече създават вентилатори, но отново заяви, че според него недостиг няма да има.

Действията на Мъск са малко или много продукт на обвиненията, които някои потребители отправиха към него в Twitter заради апатичното му отношение към вируса. От Business Insider съобщават, че Ford и General Motors също работят по нагаждането на системите си за производство на вентилатори.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви