Починал е известен полски лекар, заразен с новия щам на коронавируса. Възможно е сам да е сложил край на живота си. Медикът е получил редица съобщения с упреци от пациенти. Към момента В Полша в има под 400 души заразени с Covid -19, а жертвите са 23. В страната няма въведени извънредни мерки.

Преди два дни медиите съобщават за Войчех Рокита – уважаван гинеколог от болницата в Келце, южна Полша, който е починал. „Причината за смъртта нe e болестта. Нашият колега, прекрасен човек, лекар и учител ни напусна“, коментира директорът на болницата в Келце Бартош Стемплевски, предаде Bulgaria ON AIR.

Рокита е бил начело на гинекологичното отделение на болницата с години. Скоро е пътувал в чужбина и се е заразил с Covid -19. Той се поставя под карантина, когато се прибира в родината си. Това обаче не спира съобщенията. Потребители на социалните мрежи го обиждат и не вярват, че не е заразил никого.

„Причината да се самоубие е само омразата“, коментира Максимилиан Матерна, негов приятел. Семейният приятел на Рокита – Максимилиян е наел адвокат, за да поиска прокуратурата в Келце да разследва случая.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви