В Бургас цяло болнично отделение е поставено под карантина, след като стана ясно, че един от лекарите е с COVID-19.

Под карантина е хирургическото отделение на третия етаж на МБАЛ „Бургасмед“. Затворено е и Отделението по неврохирургия на петия етаж, където са настанени контактните пациенти и медицински персонал.

„Целият персонал на отделението е карантиран. Пациентите, които са при нас, остават под наблюдение и се грижим за тях“, каза д-р Симеон Печев, хирург в МБАЛ „Бургасмед“.

По думите му лекарите и персонала в болницата се чувстват добре, но са „напрегнати от очакване на резултатите. Все пак е притеснително, защото имаме близки, които също са контактни, но да се надяваме, че ще бъде наред“.

„Общият брой на контактните лица на колегата са 23-ма човек от медицинския персонал, 14 човека от лежащо болните, които също ще останат в отделението, никой няма да го напуска, нито някой ще влиза в отделението. А изписаните пациенти от предходната седмица, отпреди той да излезе в болнични, са 27. На тях ще им бъде наложена карантина в домашни условия“, обяви д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Под пълна карантина беше поставен и Дом „Майка и дете“ заради доказан случай на коронавирус на служителка на социалното заведение.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви