Взето е решение да бъде преместено едно от КПП-та от Бургас в посока кв. Ветрен, с цел да се улесни достъпа до кварталите Ветрен и Банево.

На всички териториални дирекции и кметства на населени места са изпратени служебни бележки, които да издават на собственици на имоти с адресна регистрация в Бургас, но живеят в селата до града.

„Тяхното движение няма да се ограничава. Няма да се ограничава движението на хора, които пътуват до своето работното си място. Молбата ми към всички е да прогнозират малко повече време за придвижване до работното място, защото задържането на пропускателните пунктове ще отнеме време. Ограниченията са за всички и трябва да ги спазваме“, допълни още кметът.

От днес се забранява ровенето в контейнерите за смет на територията на община Бургас с цел да се предотврати пренасяне на короновирусна инфекция.

Без предупреждения ще се правят замерванията на температура на хора в гетата с дрона с термокамера. Първият опит от вчера се оказа успешен. В едно от гетата термокамерата е засякла 4-ма души с повишена температура, а 2-ма от тях са съвпадали с лица под задължителна карантина. Затова екипът на РЗИ-Бургас ще извърши тест на място, а от ОД на МВР ще направят проверка за спазване на условията на карантина.

„18-те бедстващи грузинци са настанени в много добри условия. Осигурена им е храна. Разговарях с посланика на Грузия у нас и се търси начин да бъдат прибрани. Очакваме грузинските власти да се договорят с

Турция, която засега отказва санитарен коридор за транспортиране до Грузия.

Ако и това не стане имаме уверение, че ще бъде изпратен самолет да ги прибере. Засега спазват стриктно условията за карантина“, сподели още кметът.

Рибари, които живеят в Бургас, а лодките са им извън Бургас и са регистрирани в ИАРА, могат да се снабдят с такива бележки от ИАРА или от местните власти, където са им лодките. Целта на министерската заповед е да се ограничат излишните пътувания, които не са спешни. Осигуряват се защитни средства и на частните болници.

Към настоящия момент хората под карантина са 300 в Бургас, 450 в цялата област и тази цифра може да се променя. Изпълнява се зареждането на всички лечебни заведения с предпазни средства. На всички наши служители, както и на всички болници е разпоредено днес да издадат служебни бележки на работещите, които са извън Бургас и които наистина трябва да участват в лечебно-диагностичния процес, за да им осигурят безпрепятствен достъп до болниците. Същото е направено и за служителите на ЦСМП и на РЗИ.

Директорът на УМБАЛ – д-р Бойко Миразчийски сподели, че пациентката от Карнобат вече е в много добро състояние. Очакват се двете поредни отрицателни проби, за да бъде тя изписана. Лекарят с новодоказаната короноинфекция е без пневмония и без инфекция на долните дихателни пътища. В сравнително леко състояние и е под наблюдение.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви