Любо Ганев свиква следващата седмица първо заседание на управителния съвет на волейболната федерация след проведеното на 13 март общо събрание. Новоизбраните членове на ръководството трябва да решат как ще завършат националните първенства.

„Ще направим видео конферентна връзка, защото няма вариант да се срещнем на живо в кризата с коронавируса – обясни Ганев. – Но следващата седмица трябва да решим съдбата на първенството. Половината клубове вече си изпратиха предложенията, както ги помолих заради извънредната ситуация. Очаквам и останалите да го направят. При нас всичко ще е напълно открито и демократично.“

Възможностите за край на сезона са три. При първата ще бъде обявена нулева кампания без победители. Втората опция е временното класиране да се узакони като крайно. А третата е сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине.

Първите два варианта напълно устройват шампиона „Нефтохимик”, който води в класирането на Суперлигата с 53 т. На втора и трета позиции са съответно „Хебър” с 47 т. и „Добруджа” с 45. В подреждането следват: „Монтана”, „Марек”, „Пирин”, „Левски”, ЦСКА, „Дунав”, „Черно море”, „Арда”, „Славия”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви