Бой между два ромски рода е станал снощи на територията на кв. Победа в Бургас. Това каза директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров след края на Общинският кризисен щаб.

Имахме сбиване между два рода и струпване на много хора на едно място, като има и задържани лица. Разполагаме с достатъчен ресурс за ромските махали. Регистрирали сме много лица от ромското население, които се завръщат в Бургас. Явно мерките извънредно положение все още не са им ясни. Няма да позволя да има безредици. Няма да позволя на хора, който са дошли от някъде, да пречат на спокойствието на останалите граждани. Мерките трябва да се изпълняват, като съм разпоредил и други, които очаквам скоро да дадат резултат„, каза още шефът на бургаската полиция.

Той допълни, че е разпоредено на всеки един полицейски екип да призовава всеки един гражданин да се прибера у дома, ако няма някаква конкретна необходимост. „Умолявам и хората в добро състояние да си стоят вкъщи“, допълни старши комисар Сотиров. Той каза още, че нарушителите на карантината са вече над 10. Те ще бъдат докладвани на прокуратурата.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза от своя страна, че се забранява ползването на всички кафе автомати на територията на града. „Това е, защото собствениците им не могат да гарантират сигурност за дезинфекция. Препоръчва се на всички жители на града да избягват уредите на детските площадки и открити фитнес уреди, въпреки че те се дезинфектира всеки ден„, поясни той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви