Нов случай на коронавирус е регистриран в Бургас. Това съобщи шефът на Националния щаб ген. Мутафчийски на редовния брифинг.

Млада жена, която се е върнала от Англия е вторият потвърден случай на пациент с коронавирус в Бургас.

Жената е подходила изключително отговорно, тя се е самоизолирала веднага след прибирането си. Спазвала е всички правила и реално само двама души в града са били контактни с нея.

Общо 112 са вече заболелите от covid-19 за страната.

Засегнатите градове са София, Варна – четирима, Смолян – трима, Перник – двама, Пловдив – двама, Габрово – двама, Плевен – четирима, Ловеч – един, Благоевград – двама, Бургас – двама и Лом – един“, изброи проф. Мутафчийски.

„В софийските болници във ВМА има 14 с коронавирус, в Александровска – двама, в

Пирогов – четирима, там се доказа пациент, преведен от „Токуда“, който е интубиран, в тежко състояние.

Другите трима са в по-леко състояние. В „София мед“ – един“, добави професорът, който потвърди, че единият заразен от Пловдив е лекар.

„Това, че се е появил в тази болница инфектиран, не значи, че трябва да се затваря болница. Къде ще ги лекуваме тогава тези болни“, каза проф. Мутафчийски. Той подчерта, че в Пловдив има 4 болници, които да третират пациенти с коронавирус, но броят им може да нарасне.

„Много ми се ще първият излекуван пациент да е колежката, ако се потвърди първия и втория й отрицателен тест, тя ще бъде освободена в дома“, каза проф. Мутафчийски и утачмни, че пробата ще излезе по-късно днес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви