Единствените места, където не се спазват указанията на генерал-майор проф. Мутафчийски, са Столипиново и българския парламент. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки, който дойде в пленарната зала с пълен комплект предпазна екипировка.

„Ние не трябва да допускаме от българския парламент да се разпространи заразата“,

каза още Марешки, като се обърна към депутата от БСП Жаблянов, когото обяви за най-големия нарушител на предпазните мерки срещу заразата.

Народният представител от „БСП за България“ преди това призова „прекалилите със санитарно облекло“ да се облекат подобаващо за парламента.

„Единственото, което чувам последните дни от БСП, са само за допълнителни привилегии. Призовавам всички да вземат мерки за безопасност“, каза Веселин Марешки.

С решение на народните представители бе закрито изслушването в пленарна зала на председателя на Държавния резерв Станимир Пеев, тъй като информацията е класифицирана. Медиите напуснаха залата.

Преди това с гласуване бе отхвърлено предложението на лидера на соцпартията Нинова да бъде привикан за обяснение премиера Бойко Борисов за състоянието на държавния резерв.

Законът за мерките за извънредното положение е на второ четене днес в пленарна зала. Законопроектът беше приет на първо четене в пленарната зала в сряда. След това постъпиха 19 нови предложения между първо и второ гласуване. Те бяха разгледани на 8-часово заседание на Правна комисия, завършило снощи. В рамките на заседанието постъпиха и други на работната група към комисията.

Законът урежда извънредните мерки на територията на България за предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението на заразата с вируса на COVID-19 за времето от 13 март 2020 г. до прекратяването на извънредното положение.

В 11:00 ч. трябва да започне и петъчният парламентарен контрол. В него ще участват седем министри от кабинета „Борисов“ 3.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви