Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Осем лица от бургаския квартал Победа са задържани при проведена специализирана полицейска операция във връзка с неизпълнение на полицейски разпореждания по министерската заповед за недопускане струпването на хора. Припомняме, че снощи на мястото стана масов бой между два ромски рода.

Регистрирали сме много лица от ромското население, които се завръщат в Бургас. Явно мерките извънредно положение все още не са им ясни. Няма да позволя да има безредици. Няма да позволя на хора, който са дошли от някъде, да пречат на спокойствието на останалите граждани. Мерките трябва да се изпълняват, като съм разпоредил и други, които очаквам скоро да дадат резултат„, каза по-рано днес директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Както в светлата, така и в тъмната част на денонощието полицейски патрули предупреждават гражданите за спазване на законовите изисквания за струпване от хора на едно място с цел за ограничаване евентуалната зараза от короновируса.

По-рано днес стана ясно, че и дрон с термокамери ще следи за лица с високата температура в гетата на Бургас. Софтуерът е разработен от българска фирма, като маркира обекти с GPS координати и прави снимки и видео заснемане.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви