Да бъде затворен с КПП кв. „Победа“ в Бургас, защото там никой не спазва мерките на извънредното положение в страната. Това поиска общинският съветник от „Движени България на гражданите“ Живко Табаков. Ето какво споделя още той на официалната си страница във Фейсбук:

Рано тази сутрин получихме изключително тревожен сигнал по отношение на неспазването на въведените ограничения против разпространението на COVID 19 в квартал Победа. От изпратения до нас видео материал става ясно, че жителите на квартала не се съобразяват с предприетите мерки за сигурност. Нещо повече – извършва се търговия на открито, което предполага голямо струпване на хора и съответно крие рискове за живота и здравето на всички. Доколкото разбираме, на входа на квартала има патрулиращи служители на реда, но те явно не могат да ограничат масовите събирания на ромите.

Предвид вече установения случай на короновирус в област Бургас, призоваваме кмета на Бургас да затвори всички входове и изходи на квартал Победа, след като живеещите там не се съобразяват с извънредното положение. Влизането и излизането да става единствено и само през полицейски пунктове срещу предоставяне на лична карта.

Имаме информация, че самите служители на реда изпитват притеснения да навлизат във вътрешността на квартала от страх за сигурността си. Също така, една част от тях не разполагат с нужните предпазни средства.

Наясно сме, че има създадена организация за ромските махали на нашата територия, както и за инструкциите, които дават ежедневно медиаторите, но явно към този момент те не дават нужния резултат.

За да не всяваме излишна паника, няма да публикуваме изпратеното до нас, но ще го предоставим на отговорните институции.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twenty − 18 =