Първи случай на коронавирус в Бургаско

1
419

Нови 13 случая на болни от коронавирус са регистрирани в България.“Има промяна в броя на регистрираните лица, установени са още положителни и те са 13. Така общият брой на лицата, установени с коронавирус, са 94″, каза ген. Мутафчийски на редовния брифинг.

Има и трета жертва.

Това е 80-год. жена, настанена преди време в „Пирогов“. От няколко дни за нея се съобщаваше, че състоянието й се влошава. Възрастната пациентка с инсулт и коронавирус инфекция е починала тази сутрин.

Вирусът стигна и до една нова област – Бургас. Става въпрос за жена, работила като готвачка в Банско, прибрала се преди седмица в Карнобат. Тя е настанена за лечение в инфекциозното на УМБАЛ-Бургас.

Жената е на 39 години. Установени са и контактните й лица, които са 25. Те ще бъдат открити.

Новите градове със зараза са Смолян, Велико Търново, Перник, Бургас, обяви началникът на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.

Има и двама македонски граждани, заразени с вируса на територията на България, са съобщили от външното министерство на Северна Македония.

Той добави, че има още двама пациенти в София, които вървят към влошаване, имат двустранна пневмония, но засега нямат дихателна недостатъчност. В София заразените са настанени в различни болници – 11 души са във ВМА, в Пирогов – 3, от които единият е с дихателна недостатъчност, в МВР – 1, в Софиямед и Александровска – по един.

Относно съмнителен за коронавирус пациент, избягал от Пирогов в нетрезво състояние, – сутринта случаят е потвърден. Лицето е намерено в безпомощно състояние, закаран в Пирогов, при прегледа е взета проба, при което още преди да изчака резултата си, мъжът е избягал. Впоследствие е намерен на Централна гара и върнат в Пирогов, резултатите му се очакват днес. Тестван е с бърз тест, който е положителен.

 

1 коментар

  1. Защо кметът на Бургас не нареди временно затваряне завода Промет Стиил в село Дебелт където се събират ежедневно 300 човекана едно място

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here