Българската стопанска камара обяви, че стартира електронна борса взаимопомощ, където фирмите ще имат възможност да регистрират обяви за търсене или предлагане на продукти, услуги или възможност за ангажиране на служители, които в периода на извънредното положение не могат да бъдат натоварени и са поставени под риск от загуба на работно място. За периода на извънредното положение на тези служители биха могли да им бъдат предложени допълнителни трудови договори при друг работодател, без това да е свързано с финансови ангажименти на самите работници или по отношение на основния им работодател, уточниха от БСК. Борсата е с адрес

За да се предотвратят потенциално некоректни действия (регистриране на фалшиви обяви и спам), администраторите на БСК ще одобряват всяка обява, като преди това ще правят проверка на регистрирания по ЕИК.

Именно затова се налага събирането на лични данни от фирмите (ЕИК, лице за контакт, електронна поща и телефон).

Работодателите трябва да имат предвид, че независимо, че целта на кампанията е запазване на работни места, е необходимо съгласието на техните работници и служители, преди да бъдат предоставени данните им на други работодатели, подчертават от БСК.

В електронната борса няма да се събират лични данни на работниците, а само брой и професионални характеристики, които съответният работодател заявява с попълване на регистрационната форма.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + fifteen =