Каква ще е истината за автопазара?

Какви са типичните симптоми на проблеми с двигателя?

Голямото количество дим от ауспуха, прекомерната консумация на масло, чукащи или потропващи звуци, ниско налягане на маслото, ниска компресия, смесване на вода с масло, попадане на масло във въздухоочистителя и / или радиатора са едни от най-показателните симптоми, които могат да ви накарат да потърсите автосервиз, в който да ви бъдат сменени нужните авточасти или направен ремонт на двигателя.

Кои са типичните причини за проблеми с двигателя на автомобила?

Обикновено до проблем с двигателя може да доведе нормалното износване при пробег на определени километри, лоша поддръжка на двигателя, проблеми със смазването и прекаленото прегряване.

Ако все пак двигателят ви „умре“, не е необходимо да смятате, че дошъл края на вашия автомобил. Умните собственици на автомобили взимат по-добри решения, когато знаят всички опции. Когато автомобил или камион се нуждае от основен ремонт на двигателя, първата реакция на много потребители е да купят ново или употребявано превозно средство.

Понякога изхвърлянето на вашето настоящо превозно средство може да има смисъл, но често това просто не е необходимо или не е най-доброто решение.

Ако вашето превозно средство е в сравнително добра форма, има смисъл да го ремонтирате, като поправите или подмените двигателя, а не сменят стария с нов автомобил. След като вземете предвид „скритите“ разходи за едно ново или употребявано превозно средство, икономическите ползи стават достатъчно ясни.

Какво е възстановен двигател?

Реновиран двигател е този, който е преработен по предписани стандарти и спецификации от висококвалифицирани монтьори, използващи най-модерно оборудване и компоненти. По време на този процес са монтирани много нови компоненти, които отговарят или надвишават оригиналните стандарти за работа на оборудването.

Често реновираните двигатели са по-добри от първоначално монтираните двигатели. Те са надеждни, здрави и гарантирани. Добре е, като се прави ремонт на двигателя да се види и какво е състоянието на важната кора под двигател, за да се смени или ремонтира и тя.

Какви са предимствата от и смяната на съществуващия ми двигател?

Изборът да замените сегашния си двигател с реновиран двигател е вашият най-надежден и рентабилен избор в дългосрочен план. Реновираните двигатели имат по-добър пробег от износения двигател и отделят по-малко замърсители. Реновирането на двигатели спестява и огромното количество енергия, използвана при обработката на изхвърлени двигатели и превозни средства, както и спестяване на енергия и ресурси, необходими за производството на нови двигатели.

Каква гаранция се дава за реновиран двигател?

Реновираният двигател обикновено има гаранция поне една година. Някои производители на двигатели предлагат гаранции до 36 месеца. Консултирайте се с най-близкия до вас търговец на реновирани двигатели и разберете какви са гаранционните условия.

Къде да отида, когато имам проблем с двигателя?

Закарайте автомобила си в реномиран автосервиз, дилър или център за ремонт на двигатели и диагностика. Не всички проблеми с двигателя изискват смяна на двигателя. Често проблемите не са сериозни и може да изискват само съвсем незначителен ремонт или поддръжка на двигателя.

В интернет пространството също могат да бъдат намерени сервизите, които се занимава с тази дейност, както и да се проверят отзивите за техните услуги.

Разбира се, цената на ремонта е решаваща при взимане на решение какво да направите – да изберете ремонт, смяна с реновиран двигател или покупка на нова кола. Консултацията със служителите в няколко сервиза ще ви даде достатъчно основание да направите правилния избор.

Цените могат да варират в широки граници в зависимост от фактори като марка, модел на превозното средство, хонорара за труд на монтьорите и други свързани услуги с ремонта на автомобила, които могат да бъдат необходими за завършване на ремонта на двигателя.

Не бързайте с решението преди да сте разпитали поне на три места. Ако вземете грешно решение, ще понесете излишни загуби.  Не се доверявайте на неспециалисти. Те нямат ясна представа за вашия проблем.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви