Известният разследващ журналист и главен редактор на „168 часа“ Слави Ангелов е бил пребит пред дома си на „Дондуков“ в София.

Нападателите са били двама, удряли са го по лицето с метални пръти. Трети човек е записвал. Ангелов е загубил съзнание и е откаран в болница, но вече е в съзнание и няма опасност за живота му, въпреки че има множество контузии по главата и крайниците.

Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът. Според свидетели неизвестните мъже са били с автомобил.

„Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости. Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница“, разказа по-късно журналистът.

По-късно и от пресцентъра на МВР съобщиха за нападението и уточниха, че е започнало издирване на нападателите, които са били маскирани. По официална информация Слави Ангелов е откаран контактен болница „Царица Йоана“ (бившата ИСУЛ).

На мястото на нападението дойде шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Полицията разследва версията побоят да е заради материали на Слави Ангелов.

Късно вечерта колегите на журналиста, който е автор на книгите „Наглите“, „9 милиметра: Истинската история на българската мафия“ и „Взлом“, излязоха с позиция, в която се казва:

„Ръководството на МГБ и всички колеги на журналиста Слави Ангелов изказват своето възмущение от бруталното нападение над него. Посегателството е изумително със своята провинциална грубост. Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя. Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикациии на Слави Ангелов във вестниците „168 часа“ и „24 часа“ и социалните мрежи. Слави Ангелов е разследващ журналист с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични, като не се бои да бъде остър.

Изказваме своята благодарност на болница „Царица Йоана“ (известна повече като ИСУЛ) и на МВР за навременната и бърза реакция в тези смутни времена. Журналистите от „168 часа“ преглеждат всички последни публикации на Слави и ще съдействаме активно на разследващите органи.

Кураж, Слави, с теб сме!“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви