Приятните ухания отдавна вече не са приоритет само за жените – вероятно в наши дни всеки мъж има у дома поне един парфюм и го използва при различни поводи. Това обаче е крайно недостатъчно, категорични са експертите. Подобно на дамите, всеки уважаващ себе си господин следва да има подходящ аромат под ръка за всеки отделен случай.

Тъй като парфюмът се счита за нещо, с което изразяваме себе си и демонстрираме на околните нашето емоционално състояние и настроение, добре би било да се залага на разнообразни аромати в ежедневието.

Например, не е подходящо да използваме един и същ парфюм, когато спортуваме и когато сме поканени на официално тържество.

Всекидневието на съвременния мъж е съпътствано най-вече от дейности като ходене на работа, посещение на важни събития, прекарване на приятни моменти с приятели или пък потене във фитнеса.

Как да изберем правилния парфюм – това вече става трудна задача, като се има предвид разнообразието от марки и миризми, които можем да открием в една реномирана маркова парфюмерия.

Кои парфюми са подходящи при различните поводи

Има мъжки парфюми, които са най-подходящи за употреба през студените зимни месеци, както и такива, които е добре да използваме през летните месеци. Също така силните аромати, с които е добре да се обгърнат господата във фитнеса, едва ли биха били толкова подходящи за прекарването, например, на една романтична вечер с любимата.

За втория случай е по-добре да се изберат по-нежни и приглушени тонове. Затова експертите разработиха специална квалификация на различните мъжки парфюми, на които господата могат спокойно да разчитат, при различни ситуации. Да видим кои са те.

Мъжки парфюми за ваканцията

Всеки с нетърпение чака това време от годината, но замисляли ли сте се какъв парфюм е добре да сложите в куфара? Когато времето навън е горещо, трябва да се вземат две неща предвид – първо това, че ароматът изчезва значително по-бързо от кожата, а второто е, че топлината допълнително засилва миризмата на парфюма.

Ето защо е най-добре да не залагате на аромати, които са прекалено тежки,

например такива, в чийто уханен букет са добавени добре осезаеми мускусни или дървесни тонове. Те ще миришат твърде силно и не са подходящи за летните горещини. От друга страна, ако изберете лек, свеж и не много остър аромат, какъвто са например някои морски аромати, миризмата на зеленина или цитрусовите ухания, ще си гарантирате идеалния аромат за вашата незабравима ваканция.

Мъжки парфюми, подходящи за спорт

При избора на мъжки парфюм за спорт се изхожда от това, че той има свойството да активира и подобрява резултатите от тренировката. Парфюмът за спорт се характеризира със своя тонизиращ аромат, който осигурява много енергия и жизненост. Обикновено съдържа ухания на подправки, например  черен пипер или леки нотки на цитрусови плодове, които формират дълготраен енергичен тон и гарантират прилив на енергия.

Мъжки парфюми, подходящи за работа

Изборът на аромат за офиса е сложен и изисква малко повече внимание. Необходимо е да заложите на много лек, едва доловим аромат на цитрусови плодове или растения, което ще създаде приятна атмосфера около вас, но няма да прекъсне задушава. Със сигурност на всеки се е случвало, някой колега да използва прекалено остър парфюм, а това едва ли се харесва на тези, които са в близост до него.

Затова внимавайте какъв аромат ще изберете и също така не прекалявайте с количеството. Помнете златното правило – парфюмът следва да се усеща само когато някой се доближи до вас, а не от метри разстояние.

Мъжки парфюми, напълно универсални за всякакви поводи

Всички знаем, че има облекла, които са универсални и с които можем да се покажем навсякъде. Същото се отнася и до парфюмите. Съществуват класически оригинални мъжки парфюми, които може да се ползват където и да отидете.

Много от тях са дело на реномирани марки, които отдавна са се доказали във времето със своите качествени продукти. Именно на тях е добре да се доверите, ако искате да подчертаете своя стил и да увеличите привлекателността си.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви