Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина направи видео изявление, в което говори по различни неясни теми, свързани с епидемията от коронавируса.

Гравина каза, че във вторник Италия ще предложи на УЕФА да отложи Евро 2020. Според шефа на италианския футбол това е единственият правилен ход в тежката ситуация, в която се намира Европа.

„Инвестициите и очакванията за европейските финали са големи. Какво ще стане – ще се сблъскаме с този проблем във вторник, когато ще има международен диспут. Ще предложим на УЕФА да отложи Евро 2020. Италия е в тежка ситуация от две седмици”, заяви Габриеле Гравина.

УЕФА ще обмисли преместване на Евро 2020 за декември. В същото време на официалната страница на УЕФА има поместено съобщение, адресирано към феновете на отборите участници, че в началото на април могат да си закупят билети.

Преди месец, приблизително 28.3 милиона заявки са били получени в УЕФА за билети за предстоящото европейско първенство. Желаещите са над 10 пъти повече от наличните 2.5 милиона билета, обявиха от Европейската футболна централа. Това е два пъти повече от всички заявки за европейското първенство през 2016 г. във Франция.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви