Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 (корона вирус) на територията на България и предприетите от Правителството мерки за защита от вируса „ВиК“ ЕАД, гр. Бургас, с цел повишаване на грижите по опазването на здравето на клиентите и служителите на дружеството, временно променя дейността си, както следва:

1. Преустановява се обхода на инкасатори по домовете за визуален отчет. Призоваваме всички потребители на водоснабдителни и канализационни услуги, на които не са монтирани измервателни уреди (водомери) за дистанционен отчет да предоставят показанията чрез самоотчет след регистрация на сайта www.vik-burgas.com или чрез изпращане по имейл на plasment@vik-burgas.com. На абонатите, които не изпратят самоотчет ще се начисляват служебни количества съгласно чл. 35, ал. 2 от Наредба 4/2004г. на МРРБ – на база средно месечна консумация от предходен период.

2. Преустановява се приема на граждани в сградите на дружеството. Приемните центрове и касови салони на територията обслужвана от водоснабдителното дружество няма да работят с клиенти. Молим абонатите си да използват един от следните начини за подаване на документи, като имат предвид, че административните срокове няма да бъдат спазвани:

– онлайн услугите за подаване на заявления чрез използване квалифициран електронен подпис https://www.vik-burgas.com/page/90-E-Uslugi
– сканирани подписани по имейл на office@vik-burgas.com
– изпратени по пощата, или доставени с куриер на адрес: гр. Бургас, кв. „Победа”, ул. „Ген. Владимир Вазов” № 3

3. Преустановява се провеждането на приемен ден на ръководството на „ВиК“ ЕАД, гр. Бургас.

Предвидените мерки са временни и ще бъдат в сила до овладяване на ситуацията в страната.

1 КОМЕНТАР

  1. На кои дати трябва да става самоотчитането???Дайте срокове по райони или по инкасатори или по някакъв друг признак.Ако не направите това, варианта за самоотчитане остава само кухо предложение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви