Късно снощи на извънредно заседание кабинетът на Андрей Пленкович изготви списък на контролираните цени, съобщи БГНЕС. В списъка влизат брашното, млякото, яйцата, солта, захарта, месото, тестени продукти, рибата, зеленчуците, плодовете, консервите, маслото, памперсите, водата, препаратите за хигиена и др.

Контрола се отнася и за защитните дрехи, включително обувките, очилата, ръкавиците и маските. Министърът на здравеопазването Вили Берош обяви обща национална мобилизация на всички здравни служители.

„Тази мярка се отнася за цялото лекарско съсловие, както от публичния, така и от частния сектор. Те трябва да бъдат в готовност по всяко време”, съобщи в. “Слободна Далмация“. „Слободна Далмация“ съобщава, че Вили Берош е разписал заповедта.

Във всички балкански страни положението с разпространението на коронавируса е сериозно. Гърция обяви вече 4 случая на починали от вируса. Броят на заразените нарасна до 226 души от 190 за едно денонощие. В Сърбия бяха регистрирани пет нови случая и общият брой на заразените е 46.

В Македония бяха регистрирани шест нови случая на зараза, с които общият брой в страната стана 18.

Македонското правителство предприе нови мерки. Те включват затваряне за посетители на всички молове и магазини в страната, с изключение на супермаркети, хранителни магазини и аптеки, докато всички други могат да работят и да използват алтернативи (чрез онлайн поръчки, телефонни поръчки и т.н.). Въведена е и пълна забрана за кафенета, барове, клубове, казина и пунктове за спортни залози. Всички заведения за обществено хранене, които продават и приготвят храна, могат да работят без клиенти с продажби чрез онлайн поръчки, телефонни поръчки и т.н.

Предвижда се да бъдат затворени всички сухопътни гранични пунктове в страната, с изключение на граничните пунктове Табановце, Деве Баир, Кафасан, Богородица и Блаце, които могат да бъдат отворени за преминаване на пътници и превозни средства.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви