Започва се проверка по всички търговски вериги, заради голямото струпване на хора по опашките. На големите търговски обекти ще бъде наложено ограничение на броя на клиентите до 20 души. За малките хранителни магазини ограничението е до 5 души. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов след извънреден брифинг на Кризисния щаб за борба с коронавируса в Бургас.

„Веригите, които не спазват това ограничение и бъде установено, то ще издам заповед за затваряне или глоба. Трябва да се избягва струпването на хора, както и да има разстояние между клиентите на касите. На служителите в магазините трябва да бъдат предоставени маски и ръкавици. Нужни са дисциплина и отговорност“, допълни още той.

Продължават случаите на хората, които са поставени под карантина и не я спазват. Една част от анкетните карти, които се подават на граничните пунктове са с нечетими или с неправилни адреси. Това са почти 30% от случаите. Нека и Гранична полиция се включи в проверките. Има установени и първите нарушения на карантината – жена пътувала от София за Бургас с температура и кашлица. В автобуса не имало много хора. Имахме инцидент и с италианци в Бургас, които са дошли и резервирали апартамент в Бургас. Пристигнали са от трета страна и не са уведомили граничните пунктове къде отиват„, каза още кметът.

В Бургас все още няма установен случай на коронавирус, като са изпратени пробите на двама души /жената, пътувала от София за Бургас и мъж от Германия, пристигнал в града ни преди дни/. Днес или утре се очакват резултатите от тестовете на двамата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

six − 5 =