Като кмет и човек ви моля: Изолирайте се в домовете си! Да бъдем отговорни за себе си и близките си! Този призив отправи кметът на Бургас Димитър Николов към бургазлии. В свой коментар той подкрепи и предложените мерки от ръководителя на Националния кризисен щаб ген.майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски.

41 случая на коронавирус в малка България. Само за последните часове броят им се е увеличил с 10! Повече от 200 проби за изследване за денонощие! Да не се паникьосваме, но чувството за хумор по темата и упражненията във фейсбук красноречие са като пандемия от празнословност. Аз и екипът ми ще работим и ще ви помагаме денонощно. Помогнете ми и вие като спазвате мерките! Икономическите последствия ще ги преодолеем! Няма да върнем загубените човешки животи. Призовавам ви за интелигентност и дисциплина! Разчитайте на мен, но и аз разчитам на вас. Това не е моя битка! Това е наша битка! Заедно!“, пише кметът.

Николов представя и фактите от изявлението на председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски:

⚠️Най-твърдите мерки!

❗Да останат да работят само хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, застрахователни офиси и банки.

❗Опитайте се да спасите вашите възрастни родители, баби и дядовци!

❗Вашето магазинче ще отвори, след като отмине тази буря.

❗Трябва да намалим яростта на това, което идва към нас! Да снижим кривата!

❗Да може и здравната ни система да оцелее, да поеме всички нуждаещи се.

❗Да не се налага да правим тежки избори кой ще умре и кой ще живее!

Може би е добре, че нашата нация има кураж, но в никакъв случай не бива да бъдем лекомислени. Към нас се задава епидемия, която е с невиждана ярост досега в човешката история! Трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, нашите близки, нашите възрастни родители, приятели и колеги. В цяла Европа се налагат безпрецедентни мерки, въпреки че всички са наясно какви ще са икономическите изпитания пред всяка една от държавите. Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически – ще се загубят човешки животи и то на тези, които много обичаме и са ни дали живота и отгледали! Въпросът е за физическото оцеляване на населението и то особено в беззащитната част на населението, каквато са възрастните хора и хората с хронични заболявания!„, споделя още Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × three =