Испанският премиер Педро Санчес обяви въвеждането на почти пълна карантина в страната за 15 дни, предадоха световните агенции, цитирани от БНР. В страната е обявено и извънредно положение.

На жителите се позволява да излизат само, за да ходят на работа или на лекар, да купуват продукти от първа необходимост или при форсмажорни обстоятелства. Ограничен ще бъде и железопътният транспорт на средно дълги разстояния. За момента не се предвижда затваряне на границите.

Премиерът предупреди, че борбата с епидемията ще има сериозно отражение върху икономиката и обеща, че правителството му ще направи всичко по силите си, за да намали икономическите щети.

Починалите в страната до този момент са 196, а заразените са 6 391. Сред заразените е и съпругата на испанския премиер Педро Санчес – Бегоня Гомес.

„Бегоня Гомес и премиерът са добре, и двамата са в двореца Монклоа. Те следват превантивните мерки, наложени от здравните власти“, се казва в прессъобщението на испанското правителство. Заразата е била открита при тестове на хора от обкръжението на Санчес, извършени през последните часове.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 + one =