Рекордно количество контрабандни 29 440 къса /1472 кутии/ цигари и 54,08 кг тютюн за пушене в тайници на лек автомобил

откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска.

Автомобилът с марка „Chrysler“ с чуждестранна регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 12.03.2020 г. около 11,30 часа на трасе за входящи леки автомобили и автобуси от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът-британски гражданин е заявил, че няма нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват във фабрични кухини по целия автомобил и в специално изработен тайник във вратата на багажника на колата контрабандно пренасяни 29 440 къса /1472 кутии/ цигари с марка „Parliament“ без български акцизен бандерол и 1332 пакета тютюн за пушене във фабрични опаковки от 30 и 50 грама, с три различни търговски марки и общо количество 54,08 кг, също без български акцизен бандерол.

Контрабандните цигари и тютюн за иззети. Срещу нарушителя, британски гражданин с инициали A.I., са съставени два акта за установените административни нарушения – за пренасянето на акцизните стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи и за наличието на тайник в автомобила. Лекият автомобил също е задържан, като средство, послужило за пренасяне на контрабандата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви